onsdag 15 september 2010

Alla vill inte bli akademiker

Nästan varje dag står jag några timmar i folkpartiets valstuga i Lund. Många frågor handlar om skolan och det är både elever och lärare som frågar. En huvudfråga är om alla elever ska behöva läsa för att bli högskolebehöriga. De rödgröna har lovat att riva upp vårens riksdagsbeslut om att yrkes- och lärlingsutbildningar inte ska behöva innehålla lika mycket teori som i dag.

För mig är det självklart att vi inte kan fortsätta i samma spår, när mer än en tredjedel misslyckas i gymnasieskolan. Enligt en färsk folkpartirapport med statistiskt underlag har antalet elever som hoppar av gymnasiet tredubblats sedan Göran Perssons gymnasiereform genomfördes.

Många är oroliga för att det nu ska bli återvändsgränder i skolsystemet. Svaret är att den nya skollagen stärker rätten till vuxenutbildning för dem som valt bort att plugga för högskolebehörighet. Dessutom får alla som vill det läsa in högskolebehörighet även i det nya gymnasiet.

Människor är olika och alla vill inte bli akademiker

1 kommentar:

  1. Hej,
    Jag ser att du skriver att liberala frihetsfrågor är viktiga för dig. Skulle du kunna tänka dig att underteckna nej till datalagringsavtalet? http://nejtilldatalagring.blogspot.com/

    /liberal väljare som funderar på piratpartiet

    SvaraRadera